Het belang van een goede dagcrème

blogbericht

Het belang van een goede dagcrème

Veel mensen denken het; Een dagcrème? Dat is overbodig, dat is nog niets voor mij. Maar niets is minder waar. Integendeel, hoe vroeger de huid verzorgd en beschermd wordt hoe beter. Vanaf de leeftijd van 20 jaar begint de huid al tekenen van schade te vertonen. Door de blootstelling aan UV stralen, milieuvervuiling en giftige stoffen heeft ons gezicht dagelijks heel wat te verduren. Gelukkig kun je er zelf iets aan doen. Werk preventief en ga voor een dagcrème!

Meer dan hydrateren

Een dagcrème heeft meer dan een hydraterende functie. Ze zijn ontworpen om ons gezicht optimaal te beschermen tegen alle externe factoren. Een dagcrème reikt tot de diepste lagen van het gezicht en zorgt voor een voeding, waardoor je gezicht er gezond en gerust uit ziet. Daarnaast voorkomt het tal van irritaties en schilfers, en misschien nog het belangrijkst, vermindert het de tekenen van ouderdom.

 

Voordelen van een dagcrème:

  • Hydrateert grondig
  • Voedt de huid en het weefsel
  • Voorkomt rimpels
  • Verzwakt tekenen van veroudering
  • Voorkomt en behandelt huidvlekken
  • Beschermt de huid tegen zonnestraling
  • Vermindert de aanwezigheid van acne
  • Vermijdt schilfers en huidirritatie
  • Bestrijd de blootstelling aan giftige stoffen in de lucht
  • Geeft een gezond uiterlijk aan de huid

 

Wat zit er in een dagcrème

Er bestaan veel verschillende dagcrèmes, en elke crème werkt op bepaalde eigenschappen. Globaal zorgt elke dagcrème voor de bescherming tegen UV stralen (SPF factor). Zonnestraling is erg schadelijk voor de huid. Verder zorgen bepaalde ingrediënten voor anti-aging effecten: co-enzym Q10, retinoïnezuur en vitamine A en E derivaten, enz… Vetzuren, bijenwas, vitamine B en glycerine zijn krachtige moisturizers en houden de huid gehydrateerd. 

 

 

Niet te verwarren met de nachtcrème

Heb je dan ook nog een aparte nachtcrème nodig? Eigenlijk wel. De dagcrème zorgt voor bescherming van de invloeden van buitenaf. De functie van de nachtcrème is het herstellen en regenereren van de huid. Ze versterken de celvernieuwing en herstellen de overdag opgelopen schade.

 

 

Welke dagcrème heb ik nodig?

Er zijn enorm veel soorten dagcrèmes. Er zomaar één kiezen, is niet aangeraden. We kijken eerst welk huidtype je hebt, en pas daarna kunnen we de juiste soort aanbevelen. Zo zijn er crèmes voor normale, droge, gemengde of vettige huid. Er zijn ook crèmes voor de gevoelige huid.

 

Afhankelijk van de huid, leeftijd en levensstijl kan er bijvoorbeeld ook gekozen worden voor een crème met anti-rimpelfunctie, of extra bescherming tegen antioxidanten

 

 

Wanneer breng ik een dagcrème aan?

Zelfs met de beste dagcrème bekom je niet het gewenste resultaat als je niet voldoet aan één ding: je huid reinigen. Pas met een goed gereinigde huid kan de dagcrème optimaal de huidweefsels bereiken en zijn werk doen. Meer over hoe je je huid moet reinigen lees je hier.

Op zoek naar de juiste dagcrème voor jouw gezicht? Wij analyseren je huid en helpen je graag verder met de juiste keuze!