Hoe reinig ik mijn gezicht op de juiste manier?

blogbericht

Hoe reinig ik mijn gezicht: de ultieme killertips!

Een dikke huid hebben staat gelijk aan ‘tegen een stootje kunnen’ en verwonderlijk is dit niet als je weet wat onze huid elke dag ondergaat. Licht, lucht, stress, zweet, dode huidcellen, alles teistert onze huid keer op keer. Je gezicht reinigen, en dan bedoelen we intensiever dan er met een washandje eens overgaan, is van groot belang. We leggen het even voor je uit.

Je huid reinigen doe je idealiter twee keer per dag. ‘s Avonds reinigen is belangrijk. Niet alleen om de make-up up te verwijderen, maar ook om het talg en het zweet te verwijderen dat je huid aangemaakt heeft doorheen de dag. Bovendien laten uitlaatgassen en onze niet bijzonder gezonde lucht ook sporen na doorheen de dag


Het tweede moment is ‘s morgens. De ochtend is het perfecte dagdeel om de afvalstoffen die de huid afscheidt en naar de oppervlakte brengt te verwijderen. Zo voel je je ook klaar om een nieuwe dag aan te vatten én maak je de huid alvast weerbaarder.

 

 

Hoe krijg je alles van je huid?

 

Best is om je huid elke dag een basisbehandeling te geven. Eén of twee keer per week een dieptereiniging om de dode huidcellen te verwijderen (zo’n 30.000 tot 40.000 per dag!). We zetten even op een rij hoe een dagelijkse en wekelijkse huidbehandeling er uitziet. 

 

 

Dagelijkse reiniging

Reiniging met micellair water, reinigingsmelk of reinigingsgel

 

Afhankelijk van je huidtype maken we de keuze tussen deze drie. Samengevat is de gel geschikt voor normale tot vettige huid, reinigingsmelk gebruiken we eerder voor gevoelige en droge huidtypes. Het micellaire water is voor zij die gezegend zijn met een huid zonder imperfecties. 

 

 

Lotion sprayen

Met de lotion sluiten we de poriën opnieuw. Nu kan er geen vuil binnendringen in de huid. De lotion zorgt ook voor een goede hydratatie van de huid. Een belangrijke fase in het gezond houden van je huid. 

 

 

Crèmes aanbrengen

Rond de ogen brengen we een oogcrème aan om de kleine wallen en rimpeltjes licht te maskeren. De rest van de huid krijgt een aangepaste dagcrème. 

 

 

Dieptereiniging

Reiniging met micellair water, reinigingsmelk of reinigingsgel

 

Dit doe je op net dezelfde manier als de dagelijkse reiniging. Ook de keuze van het product hangt hier samen met je huidtype. 

 

 

Gommage of guaranascrub

Om te spreken van een dieptereiniging moeten we eerst de oude huidcellen weghalen. Met een milde quaranascrub vol met natuurlijke ingrediënten verwijderen we die. 

 

 

Masker

Deze keer geen mondmasker waar je uitslag van krijgt (lees hier onze tips tegen maskné). Een maskertje aangepast aan je huidtype. Heb je eerder een droge huid dan leggen we een masker met hydraterende eigenschappen. Stellen we een vette huid vast, dan opteren we resoluut om te mattifiëren. Het masker breng je huid beter in balans.

 

 

Ben jij er klaar voor?

 

Met plezier helpen we jou op weg om je gezicht op de goede manier én met de goede producten te reinigen. Bij Esthetiek Charmes kiezen we heel duidelijk voor de producten van Yon-Ka. Natuurlijke producten met een

dermatologisch bewezen impact waar we ten volle achterstaan. 

 

Voor een gezichtsreiniging adviseren we dan ook heel enthousiast de Lait Nettoyant, Gel Nettoyant of de Eau Micellaire (afhankelijk van je huidtype). De Nettoyant Crème in combinatie met de Quintessence zuivert de huid verder en kalmeert. 

 

Vraag zeker ook naar Gommage van Yon-Ka. Fris dankzij de etherische oliën van limoen en dovenetel. Door de toevoeging van plantaardige glyceringe geniet je ook lange tijd van de hydraterende eigenschappen. Met de exfoliërende crème, onze guaranascrub, maak je alle vuil los en stimuleer je de helderheid van je huid. 

Enfin, we kunnen nog eindeloos doorgaan. Wil je zelf genieten van een gezichtsbehandeling én adviezen krijgen om thuis je behandelingen verder te zetten? Boek dan nu je eerste sessie bij Esthetiek Charmes!