Maskné: hoe geraak je er van af?

blogbericht

Maskné: uitslag door je mondmasker en wat je er tegen kan doen

Mondmaskers zijn vandaag vanzelfsprekend. Steeds meer mensen dragen eentje en ook steeds langer. In sommige beroepen heb je ze tot wel 8 uur per dag op. Niet evident. Mensen met een gevoelige huid kunnen ervan meespreken want vaak raakt hun huid geïrriteerd met een specifieke vorm van acné - maskné - tot gevolg. 

Helemaal nieuw is dit fenomeen niet. In Azië zijn mondmaskers al een hele tijd de normaalste zaak van de wereld. Daar hebben duizenden mensen al lange tijd last van maskné.

 

Maskné: wat is het en waarom krijg je het?

 

Acné is een huidverschijnsel die zich het vaakst voordoet rond de puberteit en is vooral hormonaal bepaald. Door een grote talgproductie krijg je sneller puistjes. Maskné is ook een vorm van huiduitslag maar is niet gekoppeld aan je leeftijd. Iedereen is er vatbaar voor. Waar acné over gans het gezicht (en zelfs lichaam) zich kan manifesteren, blijft maskné beperkt tot de zone rond het mondmasker. 

 

Maskné ontstaat eigenlijk door een aantal gecombineerde factoren. Spelen een spel in de vorming van maskné: warmte, wrijving en obstructie van de poriën. Door te praten, door adem te halen en door te zweten komt daar ook nog eens vocht bij kijken. Poriën raken verstopt en groeien uit tot huiduitslag. 

 

Hoe kan je maskné gaan vermijden?

 

Door de oorzaken tot een minimum te gaan herleiden. Geef je huid rust en probeer je mondmasker ook soms eens af te zetten. Al neem je maar even pauze. Andere tips zijn ook: beperk het gebruik van make-up. Make-up verstopt actief de poriën. Reinig je huid grondig en vaak. Was en wissel regelmatig de mondmasker. 

 

Hoe pakken wij maskné aan?

 

Lap, je hebt het zitten. Geen paniek. Met een Grand Classique gelaatsverzorging gaan we de maskné te lijf. Met de natuurlijke producten van Yon-Ka gaan we de huid grondig gaan reinigen. De huid krijgt zijn rust en eenmaal thuis behandel je als volgt verder:

 

Reinig met de Gel Nettoyant

 

Een topproduct met natuurlijke extracten van iris en roodwieren. 94% van alle ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong. Deze Gel Nettoyant heeft een aangename, subtiele citroengeur.

 

Stip de puistjes aan met Juvenil
 

Juvenil troeft de Gel Nettoyant af want deze bestaat maar liefst voor 95% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Doel is om de onvolmaaktheden van de huid te verminderen. Na herhaaldelijk gebruik zie je dan ook een verfijnde huidkorrel. Dankzij de goudsbloem en azuleen kalmeert je huid en zal die zijdezachte en prettig aanvoelen.
 

Breng de verzorgingscrème aan
 

Als verzorgingscrème opteren we voor Crème 15 van Yon-Ka. Een zuiverende en herstellende crème op basis van kliskruid, salie en berk. Toevoegingen van malve, kamille en arnica stimuleren het kalmerende effect. De huidtextuur krijgt een boost door het Sint-Janskruid. 

 

Crème 15 vervangt niet je gewone dagcrème. Deze crème zorgt ervoor dat er geen nieuwe onvolmaaktheden opduiken. Beter voorkomen dan genezen. Zo, nu kan je huid er weer tegenaan en kan je met een gerust gevoel je mondmasker weer opzetten.

Heb jij last van maskné of wil je preventief handelen omdat je vaak een mondmasker draagt? Vraag dan zeker naar onze masknéset (Gel Nettoyant, Juvenil en Crème 15)!
producten-maskne2