Wat is een medische pedicure en waarom heb je er een nodig?

blogbericht

Wat is een medische pedicure en waarom heb je er één nodig?

Je wil graag een afspraak maken voor een pedicure. Maar wat voor soort pedicure heb je nu nodig? Wil je gewoon mooie verzorgde voeten, of heb je altijd last van pijn in je schoenen. Het is belangrijk om het verschil te weten, en vooral wie jou het best kan helpen. We onderscheiden twee soorten; de esthetische pedicure en de medische pedicure.

Mooie verzorgde voeten

Bij een esthetische pedicure wordt, zoals de naam al zegt, enkel gekeken naar het uitzicht van de voeten en nagels. Nagels worden mooi geknipt en verzorgd, de eelt op de voeten worden eventueel nog wat bijgeraspt met een eeltrasp. Klant tevreden dus zou je denken. Over het algemeen hebben de meeste mensen hiermee inderdaad voldoende.

 

 

Pijn en last van je voeten

Alleen wanneer je echt last hebt, en dus meestal een onderliggende aandoening de oorzaak is, heb je niet genoeg met een gewone pedicure. Laat dat nu de specialiteit zijn van de medische pedicure. Naast het knippen en proper zetten van de nagels, gaat de medisch pedicure expert op zoek naar de echte problemen die jou last bezorgen.

 

Bekende problemen zijn eksterogen, eeltpitten, ingegroeide nagels, schimmelnagels, … . Een medische pedicure is opgeleid om deze te behandelen en te verwijderen. Met behulp van een freesmachine worden te dikke nagels terug gezond gezet enz… Voor ernstigere aandoeningen worden patiënten altijd doorverwezen naar een gespecialiseerd arts of podoloog. Je wordt dus altijd verder geholpen door een professional.

 

Beter voorkomen dan genezen

Vaak weet je zelf niet eens dat je bv. met een eksteroog of schimmelnagels rondloopt. Ook daarom is het altijd interessant om bij een medisch pedicure expert langs te gaan voor een gewone pedicure, ook al heb je niet meteen last aan je voeten. Zo worden aandoeningen vroegtijdig opgespoord en voorkom je later veel problemen (en pijn).

Heb je dus last van je voeten en ben je op zoek naar een pedicure, kies dan zeker voor een medische pedicure en wees zeker van een correcte voetbehandeling!