Heb je een droge of vette huid en weet je niet wat er aan te doen?

blogbericht

Zo weet je of je een droge of vette huid hebt

Een zelfde verwenarrangement voor elke huid? Bestaat niet! De karakteristieken van ieders huid is anders. Wel kan je de huid indelen in verschillende huidtypes. Meest gekend is het onderscheid op basis van een vette of droge huid. We gaan hier even dieper op in en adviseren je ook in een juiste behandeling.

Type 1: de vette huid

 

Er is geen goed en fout in je huidtype. Of je neigt naar een vette huid of je hebt eerder een droge huid. Elk met zijn typische kenmerken, oorzaken en oplossingen. Voel je dus zeker niet benadeeld mocht je een vette huid hebben.

 

Een vette huid kan je krijgen door hormonale schommelingen. De pubertijd is zo’n periode waarin heel wat zaken in ons lichaam aan veranderingen onderhevig zijn. Andere dames hebben er dan vaker last van tijdens een zwangerschap. Wie verandert van anticonceptie kan ook wel eens geambeteerd worden met de kenmerken van een vette huid.

 

Soms krijg je het bij je geboorte mee. Een vette huid is niet zelden een familiaal kenmerk. Bij andere treedt het pas later op onder invloed van stress. 

 

 

Hoe stel je vast dat je een vette huid hebt?

 

Wanneer je onmiskenbaar een vette zone hebt. We spreken over een T-zone die loopt van kin, over de neus, tot aan het voorhoofd. Merk je daar vaak een vet gevoel, dan kan je jezelf misschien kwalificeren als iemand met een vette huid. Wil je echter zeker zijn, zodat de basis van je huidbehandeling juist zit, dan kom je best langs voor een professionele huidtypebepaling

 

Zwarte puntjes, puistjes en andere onzuiverheden kunnen indicatoren zijn van een vette huid. Net zoals open poriën of een erg glimmende huid

 

 

Hoe behandel je een vette huid het best?

 

De aanval zorgt niet voor de beste verdediging van de huid. Integendeel! Gebruik geen agressieve producten om mee van start te gaan. Agressieve producten leggen de talgklieren droog, waardoor die in een tegenreactie net nog meer talg gaan produceren. 

 

Gek genoeg start je de behandeling van een vette huid net op exact dezelfde manier als een drogehuidbehandeling. Een milde reinigingsmelk aanbrengen om de huid te hydrateren. Vervolgens scrubben of een gommage aanbrengen om de overtollige dode huidcellen en talg te verwijderen.

 

De volgende stap in de behandeling van een vette huid: toveren met een hydraterende crème (incl. serum). Wij kiezen voor de Juvenil van Yon-Ka. De voedzame en herstellende eigenschappen doen wonderen voor de huid. Voorts adviseren we, zeker in het begin, nog een opvolging in te boeken (hydralessence). Op die manier kunnen we perfect opvolgen hoe de huidbehandeling verloopt. 

 

 

Type 2: de droge huid

 

Net zoals de vette huid kan een huid droog worden onder invloed van hormonale aanpassingen.

 

Hormonen fluctueren het vaakst tijdens, voor of na de zwangerschap, tijdens de overgang of gedurende de pubertijd. 

 

Ook agressieve (schoonheids)producten kunnen een droge huid veroorzaken. Andere externe factoren zijn: verandering van seizoenen, slecht voedingspatroon, alcohol, scheren of een specifieke huidaandoening.

 

 

Wat zijn de kenmerken van een droge huid?

 

Een droge huid herken je vooral aan rode vlekken of schilfertjes (onder andere rond de neusvleugels). De huid ziet er ook geïrriteerd en erg gevoelig uit. Iemand met een droge huid omschrijft het vaak als een jeukend gevoel. Alsof de huid steeds maar tegentrekt.

 

 

Hoe hydraten we een droge huid?

 

Wat te droog is moet je hydrateren, zoveel is duidelijk. De huid hydrateren doen we om de huid weerbaar te maken tegen invloeden van buitenaf. Starten doen we met de reinigingsmelk. Voorzichtig maken we de huid zo schoon. 

 

Eén tot twee keer per week de dode huidcellen weghalen door middel van een gommage is aangewezen. Die gaat ondertussen ook gaan hydrateren en geeft je een stralende teint. Overdrijf hier zeker niet in want anders veroorzaak je enkel meer irritaties. 

 

Eens de dode huidcellen verwijderd zijn, kan je een hydraterende crème met serum aanbrengen. De dagcrème met zijn voedende eigenschappen zal de huid in staat stellen zich te herstellen.

 

 

Wat je kan verwachten bij Esthetiek Charmes

 

Wie langskomt start altijd met de Grand Classique. Waarom? Omdat die behandeling echt noodzakelijk is om vast te stellen wat je huidtype in dermatologisch opzicht is. Dit is de basis voor alle verdere behandelingen én producten. Daarom is het van groot belang om hier een duidelijk beeld van te krijgen. Tijdens de Grand Classique behandeling worden alle waarnemingen zorgvuldig genoteerd. 

 

Indien je de behandeling thuis verder zet, geef ik uitgebreid advies over alle beschikbare Yon-Ka-producten. Maar we bespreken ook hoe en wanneer je de producten aanbrengt.

 

Benieuwd wat voor huidtype jij hebt? Boek dan nu je eerste behandeling!